Figy - recepty z knihy (2003)
FIGOVÉ VÍNO
Recept na 1 liter vína:
135 g fíg
320 g cukru
810 ml vody
4 g kyseliny citrónovej
0,22 g živnej soli, kvasinky
Figy pokrájame na malé kúsky, zalejeme horúcim roztokom cukru vo vode, pridáme kyselinu citrónovú, živnú soľ a po vychladnutí vzklíčené kvasinky. Zmes ponecháme 6 týždňov kvasiť v uzavretej kvasnej nádobe, stočíme do menšej nádoby a ponecháme ďalších 6 týždňov dokvasiť. Po stočení a odležaní, keď kal klesne na dno, plníme do fliaš.

ĎALŠIE POSTUPY SÚ ROVNAKÉ AKO U DATLÍ
Recepty (predpisy)
Datle
Recepty z knihy
Figy
Vinecko.6f.sk
Vitajte na stránke